donderdag 25 juni 2015

Boerenjongens

                                                   Boerenjongens in de pot                      

Boerenjongens

Nu ik met de rumpot ben begonnen (aardbeien zitten er al in)
Ben ik ook met de boerenjongens aan de slag gegaan.
Ze staan nu in het suikerstroopje, vanavond gaan ze in de brandewijn of rum.
Weet nog niet wat het gaat worden.
Boerenjongens maak je origineel met brandewijn.
Maar Rum Rozijnen zijn ook lekker.

Ingrediënten:

500 gram pitloze rozijnen 
250 gram suiker
1 vanillestokje
stukje pijpkaneel
7,5 deciliter brandewijn
2,5 deciliter water

Bereiden:

Was de rozijnen goed en laat ze goed uitlekken. 
Breng 2,5 deciliter water met de suiker aan de kook.
Kook tot de suiker is opgelost 
Neem de pan van het vuur en doe de rozijnen in het hete suikerstroopje zodat ze kunnen wellen. 

                             Rozijnen in suikerstroopje

Voeg vanillestokje en pijpkaneel toe en sluit de pan met het deksel. 
Laat dit alles 24 uur zo staan. 
Doe het over in een goed schoon gemaakt weckpot en schenk de brandenwijn erop. 
Laat dit lekkers 1 a 3 maanden intrekken 
Hoe langer het staat, des te lekkerder wordt het.
Dus wees geduldig....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne